SAIL RACING OUTSOURCAR TILL 3PL

Sail Racing International AB anlitade Selector Solutions konsulter för att genomföra upphandling av 3PL lösning.

BUSINESS CASE

Sail Racing är ett svenskt varumärke som designar och konstruerar kläder för den aktiva seglaren. Starkt drivande i utvecklingen, de senaste åren, var den satsning som gjordes i och med America’s Cup. För att möta dess efterfrågan samt framtidens utmaningar var beslutet fattat om att se över Sail Racings logistik och upphandla en ny lösning. Företaget var i behov av både ett effektivt B2B flöde, då ofta till butik, samt en ny lösning för B2C, främst e-handelslogistik. Frågan var vilka aktörer som skulle erbjuda rätt lösning till rätt pris?

VALET FÖLL PÅ SELECTOR SOLUTIONS

Ledningen på Sail Racing hade påbörjat sin upphandling genom att kontakta ett antal aktörer. Dock kände de att de behövde stöd i upphandlingens olika komponenter såsom RFQ, rätt lösning för butik samt e-handel, prisnivåer, förhandling, SLA och avtal. Sail Racing ville göra mycket själva. Mest på grund av deras iver om ständigt lärande samt genomsyrandet av dess entreprenöriella anda.

Selector hjälpte Sail Racing med framtagandet av RFQ samt genomgång av lösning och tjänster i jämförande rate sheet. Beslut om slutkandidater togs och Selector bistod även i avtalsförhandlingarna jämte kontraktskrivande.
Valet föll på PostNord Logistics TPL i Göteborg. Därefter utrullning, implementering och intrimning där Sail Racings hela logistikaparat flyttades under tidig sommar 2017.

- ”Vi valde att anlita Selector Solutions för att bistå oss i den svåra process som valet av 3PL leverantör innebär. Selector Solutions erfarenhet av lösningstänk, förhandlingsteknik och avtalsinnehåll var precis det vi behövde för att landa i en för oss perfekt lösning”, säger Patrik Simonson (CFO) på Sail Racing International AB.

- ”Hela upphandlingen och implementationsprojektet har varit väl utfört alla parter. Det är kul att nu blicka framåt mot ett långt och bra samarbete med Sail Racing”, säger Mårten Koshko, Regionschef på PostNord 3PL.

OM SAILRACING

Sail Racing är ett svenskt varumärke som designar och konstruerar kläder för den aktiva seglaren samt tekniska kollektioner till fashion. Sail Racing har en lång historia i seglingsprojekt som partner till syndikat i Volvo Ocean Race, Extreme Sailing Series, World Match Racing Tour och America’s Cup. Sail Racing är officiell klädpartner till 35:e America’s Cup och till Oracle Team USA, titelförsvaren av den prestigefyllda America’s Cup-trofén. Sail Racing ingår i Sportmanship AB och omsätter ca 150 MSEK.

Selector Solutions

Med över 25 års praktisk erfarenhet från företag med stora varuflöden är vi rätt partner för dig i ditt nästa projekt.

Våra uppdragsgivare har bland annat uppnått en mer kapitalrationell balansräkning, effektivare Supply Chain med högre servicegrad ut till kund, högre produktivitet i sin verksamhet samt tillväxt via marknadsanpassade lösningar för MultiChannel eller OmniChannel.

Frågor eller funderingar?

Kontakta oss