Selector Solutions kapar tre fjärdedelar av Babyshops arbetstid

Näthandlaren babyshop.se anlitade Selector Solutions konsulter inom området Internal Logistics för att öka produktiviteten och frigöra tid till kärnverksamheten.

Business Case

Babyshop upplevde att deras hantering på lagret inte var tillräckligt standardiserad. Det visades tydligt vid arbetstoppar eller när extrapersonal behövdes tas in. Tyvärr påverkade detta expansionsplanerna och längtan efter en bättre hantering var avgörande för företagets tillväxt.

Som ett steg för att möte tillväxten skissade Babyshop på att hyra ett nytt lager. Frågan om det nya lagret var bättre lämpat än det förra var givet, men fanns det potential för att möta tillväxten? Andra frågeställningar var hur de olika kollektionerna på smartast sätt skulle placeras i lagret för att minska plock och packtiden.

-Vår arbetsmetod bestod i att memorera var artiklarna låg. Det skapade givetvis inte optimal produktivitet. Men frågan var hur vi skulle arbeta för att uppnå det, berättar Marcus Tagesson, grundare och VD på Babyshop.

Babyshops Business Case var således att skapa en långsiktig lösning för att möte kommande tillväxt och sortimentsbreddning. Frågan var hur lagret skulle inredas och hur plock och packprocesserna skulle utformas för maximal produktivitet.

-Helt klart fanns en längtan efter att frigöra tid till mer värdeskapande processer såsom marknadsföring och sortiment, fortsätter Marcus Tagesson.

Valet blev Selector Solutions

-Ett halvår tidigare hade vi träffat Selector på vårt gamla lager och när vi nu gick i nya tankar var Selector Solutions snabbt på plats med en erfaren konsult inom lagerhantering. Vi har alltid försökt att jobba med erkänt duktiga rådgivare, oavsett om det gäller val av plattform eller logistik. Vi kände att Selectors praktiska erfarenhet skulle få oss snabbt på banan, fortsätter Marcus.

-Vi hjälpte Babyshop att optimera lokalen utifrån deras säsongsbetonade sortiment, med konkreta frekvensplock och slingprinciper säger Ahdrian Albers, konsult på Selector Solutions.

Vidare rekommenderade Selector vilka typer av hyllor och utrustning som Babyshop behövde komplettera med.

-Valet att anlita Selector Solutions ångrar vi inte. Det är en av våra viktigaste investeringar där resultatet blev att vi kapade tre fjärdedelar av packningstiden. Dessutom är vårt lager och processer optimerat för att enkelt kunna möta ytterligare tillväxt, avslutar Marcus Tagesson.

Om Babyshop STHLM AB

Babyshop STHLM AB, mer känt som babyshop.se, är en Stockholmsbaserad näthandlare som tidigt specialiserat sig på kvalitéts och märkesvaror för barn. Babyshop är idag aktiva i över 20 olika länder och har sedan starten 2006 uppvisat en stark tillväxt. Företaget har uppmärsammats i bl.a. DI, DN, Elle och Mama. På Nordic E-commerce Summit 2011 utsågs babyshop.se första gången till årets e-handlare, inte minst för sin tidiga App för Iphones. Sedan dess har utvecklingen gått i rasande takt, med bl.a. förvärv. 2015 omsätter företaget ca 200 MSEK och för 2017 sprängs miljarden tack vare förväret av lekmer.se.

Mer info: www.babyshop.se

Selector Solutions

Med över 20 års praktisk erfarenhet från företag med stora varuflöden är vi rätt partner för dig i ditt nästa projekt.

Våra uppdragsgivare har bland annat uppnått en mer kapitalrationell balansräkning, effektivare Supply Chain med högre servicegrad ut till kund, högre produktivitet i sin verksamhet samt tillväxt via marknadsanpassade lösningar för MultiChannel eller OmniChannel.

Frågor eller funderingar?

Kontakta oss